Social Icons

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

duminică, 10 martie 2013

DE CE TREBUIE SA IUBIM ROMANIA? part. I


De ce trebuie să iubim România?
      În primul rând, pentru că este meleagul pe care ne-am născut. 
      De asemenea, trebuie să iubim România 
-  pentru peisajele minunate pe care ni le oferă; 
- pentru munţii cu crestele lor semeţe, cu aerul tare şi liniştea pătrunzătoare de pe înălţimi, cu verdele crud al pădurilor şi norii pufoşi care acoperă crestele; 
- pentru bucuria de a asculta ecoul din adâncul unei peşteri sau zgomotul tumultos al cascadelor; 
- pentru al doilea fluviu din Europa care mângâie graniţa sudică a ţării şi care, tot pe pământ românesc, înainte de a se vărsa în Marea Neagră, formează Delta Dunării, cea mai mare deltă europeană  - un adevărat Paradis;
- pentru că este un loc plin de mistere şi legende, în care castelele, fortăreţele şi bisericile scot în relief frumuseţea peisajelor, ... şi pentru multe altele! 
Dacă doriţi să cunoaşteţi ţara natală, să descoperiţi frumuseţile ei, vă propun să pornim împreună într-o minunată călătorie imaginară din Bucovina până la Dunăre, din Crişana până la Marea Neagră, din Ardeal până-n Dobrogea prin Cheile Bicazului sau pe Transfăgărăşan ori Transalpina.

A fost odată ca niciodată… o ţărişoară numită România, frumoasă şi bogată, cu munţi semeţi împăduriţi, cu râuri cristaline şi lacuri limpezi.
     De aici, din inima Carpaţilor Orientali, unde îşi are izvorul balada populară “Mioriţa” începem călătoria noastră printre frumuseţile neasemuite ale patriei noastre.


Munţii Bistriţei

Masivul Ceahlău
(Este cel mai înalt din M-ţii Bistriţei. Are înfăţişarea unei mari cetăţi.)

Cascada Cailor – Munţii Rodnei 
(cea mai înaltă şi cea mai frumoasă cascadă din România)

Crucea Eroilor Neamului
Monument de importanţă istorică şi turistică pe vârful Caraiman (2291 m) din M-ţii Bucegi, construit între anii 1926-1928, pentru a cinsti memoria eroilor români căzuţi în Primul Război Mondial. 


Marele Sfinx din Bucegi 
Este un bloc mare de piatră situat pe platoul Bucegi, la o altitudine de 2216 m. (Măsoară 8 m înălţime şi 12 m lăţime. Are aceeaşi înălţime cu Sfinxul Egiptean.)


Canionul şapte scări, Munţii Piatra Mare 
Se află pe valea râului Sipoaia, în apropiere de comuna  Dâmbu Morii, Timişu de Jos. Are o lungime de 160 m şi o diferenţă de nivel de 58 m. 
Prima treaptă a cascadei, de jos în sus, are o înălţime de     8 m, urmată de alte şase trepte, cea mai mare având peste 35 m înălţime. 
În anul 2000 s-au construit şi montat poduri şi scări metalice pe care turiştii pot intra în corpul muntelui, prin tunelul săpat de ape. 

Transfăgărăşanul – leagă Muntenia cu Transilvania
Construit peste M-ţii Făgăraş, cel mai înalt lanţ muntos din ţara noastră, numit şi “drumul din nori” este situat pe locul al doilea ca altitudine în România

Transalpina (Drumul Regelui) – Munţii Parâng 
Cea mai înaltă, cea mai veche şi cea mai mai frumoasă şosea din România. 
(Începuturile construcţiei acestui drum datează de pe vremea dacilor, fiind construit de romani în drumul lor spre Sarmizegetusa. În timpul primului război mondial a fost pietruit, apoi reconstruit de către regele Carol al II-lea.)
Este cel mai înalt drum rutier din întregul lanţ al Munţilor Carpaţi.

Rezervaţia “Grădina Zmeilor” sau “Căpitanul şi soldaţii” 
Se află pe Muntele Meseş din M-ţii Apuseni, pe teritoriul jud. Sălaj, la 70 km de oraşul Cluj-Napoca. Este o rezervaţie geologică compusă din numeroase stânci uriaşe, de forme spectaculoase, aşezate într-o mare dezordine.

Peştera Muierii (Muierilor), jud. Gorj
Este prima peşteră electrificată din România.


Peştera Scărişoara sau Gheţarul de la Scărişoara, M-ţii Apuseni
Adăposteşte cel mai mare gheţar subteran din România. 
Chiar la intrare străjuieşte “Foca de gheaţă”. 


Focurile vii, com. Lopătari, jud Buzău  
(fenomen natural datorat emanaţiei de gaze naturale care ies la suprafaţă 
prin fisurile scoarţei terestre formând flăcări ce ard, aprinse fiind de razele solare) 


Lacul Roşu
Este cel mai mare lac montan de baraj natural din România, situat lângă Cheile Bicazului la poalele muntelui Hăşmaşu Mare, în apropiere de oraşul Gheorghieni din jud. Harghita.



2 comentarii:

  1. Cel mai prost blog ever:D. Trebuia sa ii pui titlu - CUM SI DE CE SA MANANCI CACAT IN ROMANIA

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Parerile sunt impartite despre romania. Dar voi cei care va plangeti atat de Romania, de ce nu plecati in afara. In primul rand esti un mare frustrat si un trist pe Romania din N motive...OK. In al doilea rand daca ai fi citit pstul de mai sus si ai fi gandit inainte sa scrii, ai fi dat dovada ca ai un pic de materie cenusie, ceea ce pana acum nu mi-ai aratat prin simplul fapt ca sunt postate niste poze in blog cu anumite peisaje din Romania si tu imi scrii parerea ta despre tara si ce se intampla in tara la ora actuala.....mai analizeaza odata si stiu ca poti mai mult de atat. Stima

      Ștergere

Adauga comentariul tau:

 

SUPORT

 Director Web Romania - LinkWeb.ro - Adauga si site-ul tau Web-Links.ro Director Web - unLink.ro - Adauga si site-ul tau Web-Links.ro
Other Sound © 2013