Social Icons

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

miercuri, 26 decembrie 2012

DE CE NU IUBESC ILUMINATII ROMANIA partea 2


În mare, viaţa monahală din Dacia era ca aceea din mănăstirile creştine de mai târziu. Doar că Apollon şi Artemis (cei doi Zalmoxis) , se născuseră cu 713 ani înainte de primul an al calendarului creştin care corespunde cu moartea lui Iisus Hristos la 33 de ani. Numai că,la 33 de ani, murise si Alexandru Macedon,tracul divinizat de evrei pentru că le acordase dreptul la refugiu în Imperiul său.

Evreii îl aşteaptă de două mii de ani pe Messia, cel care aminteşte de o parte din teritoriul traco-dacilor,Moessia,de unde fuseseră mutaţi in Orientul Apropiat cei 50.000 de „misi” (misionari?) la fel cum aminteşte şi numele de...Moise.

Mama Gemenilor Divini se numea Maria ca şi mama lui Iisus . La nasterea Copiilor Ceresti au venit,dinspre Marea Neagră,adică de la Răsărit, trei magi cu daruri,aşa cum au venit,tot de la Răsărit,şi la naşterea lui Hristos.

Regele scit Erete a vrut să-i ucidă pe pruncii Apollon şi Artemis, întocmai cum regele Irod a vrut să-l omoare pe pruncul Iisus.Ca să scape de persecuţiile lui Erete,Aisepios (tatăl adoptiv al Copiilor Cereşti) şi soţia lui, împreună cu pruncii, au fugit la Cabesos, la fel cum Iosif, Maria şi pruncul Iisus au fugit în Egipt.

Tinerii zei geto-daci au participat la Sanonia (nuntă,cununie), iar Hristos a fost invitat la nunta de la Cana . Cea care l-a uns cu mir pe Apollon se numea Modula , iar cea care l-a uns cu ulei sfânt pe Iisus a fost Maria din Magdala . În graiul getic, conducătorului unui ţinut i se spunea Pileat (nobil,stăpân),iar guvernatorul roman care n-a putut împiedica răstignirea lui Hristos a fost Pilat din Pont . Înainte de a fi ucis, Apollon s-a retras în crângul AKES-SAMENOS (Gradina Sfântă), iar Iisus în grădina Ghetsimani .

Pe o gemă tracică , Apollon (supranumit OR-PHEOS,adică „cel jelit”) apare crucificat ca şi Hristos în iconografia creştină.

Primii patru apostoli ai lui Iisus au fost Simon zis Petru, Andrei , Iacob şi Ioan iar primii patru ai lui Apollon au fost Asanum zis Petrae, Andar, Iacchus şi Ion , care erau fraţii de lapte ai zeului.

Ultimul mare apostol al lui Hristos a fost Pavel din Tars, iar cel care a restaurat cultul zalmoxian a fost Buerebuistas , căruia poporul i-a zis şi Pavel Ter (cel mai mare Împarat).

Iisus a fost crucificat pe dealul Golgota,care înseamnă „Locul Căpăţânii”, iar zeul get a fost ucis pe colina ARGE-DAVA (Locul Capului). Cel care a prorocit naşterea Gemenilor Divini a fost Orpheus , căruia i se mai spunea şi Ion Magnificul; profetul care l-a precedat pe Iisus a fost Ioan Botezătorul.

Lui Orpheus i-au tăiat capul MAINADES (Dansatoarele), pe timpul Marii Preotese Salonai , iar Sfântului Ioan Botezătorul i s-a taiat capul în urma unui dans al...Salomeei.

Ca şi zeul get, Hristos a înviat şi s-a înălţat la cer.Lui Apollon i s-a mai spus şi CHAR-YSTOS (Fiul Cerului), iar lui Iisus , Christos.

Cei doi Zalmoxis le-au lăsat geţilor un NOF DIADIS (Noul Testament), iar cartea sacră a creştinilor este Noul Testament.

Unul din cele mai importante triburi tracice se numea CRESTONAI , etnonim ce aminteşte de creştini.

Crucea este simbolul cel mai des întâlnit în arta străbunilor noştri şi braţele ei înseamnă Cei Patru Zei ai Universului- Tatăl,Mama,Fiul si Fiica- toţi patru alcătuind o singură şi supremă Fiinţă Divină.

La Tomis,s-a găsit, într-un sarcofag, un opaiţ de pământ pe care figura chipului Mântuitorului, cu barbă şi păr lung, îmbrăcat într-o mantie lungă,cu mâinile ridicate spre binecuvântare, precum şi inscripţia „Pacea mea o dau vouă”. Pe margine, de jur împrejur, sunt busturile celor 12 apostoli. Deci, ceea ce rostise Apollon după Cina celor Vrednici a fost preluat în Evanghelia după Ioan , XIV.27, ca vorbele pe care le-ar fi spus şi Iisus după Cina cea de Taină.

12 era o cifră magică a locului , din moment ce între 451-449 î.e.n. era scrisă „Legea celor XII table” .

La fel, cifra 6, pe care dacii o foloseau în calculul calendarului şi o intâlnim şi cu alte ocazii:
- numărul de 6 altare în cerc mereu întâlnit
- numărul de martori folosit în dreptul consuetudinar vechi românesc
- confederaţia etruscă (2x6=12) şi numărătoarea sumeriană sexagesimală(explicabile prin plecarea sumerienilor şi etruscilor din zona muntilor Apuseni!) .

Până şi celebrul număr 666 este de provenienţă geto-dacică!Acesta era sfânt pentru geto-daci , ai căror preoţi credeau că la fiecare 666 de ani de la naşterea lor pe Pământ (713 î.e.n.) , cei doi Zalmoxis revin pe meleagurile natale sub formă de lumini strălucitoare, unde petrec câte 42 de ani.

Traco-dacii şi urmaşii lor au ştiut să-şi păstreze foarte bine,vreme de mii de ani, limba, teritoriul şi sângele.Până de curând, a existat timp de secole, interdicţia prevăzută pentru străini de a cumpăra pământ românesc!!!De altfel , cuvântul Terra provine din traco-dacul „ţeară”.

Apoi,până în secolul XVIII a existat interdicţia căsătoriei româncelor cu străini,încă din perioada ocupaţiei romane , sub ameninţarea unei serii de sancţiuni:izgonirea din ţară, confiscarea averii sau a luării de către Stat a copiilor rezultaţi din iubirile interzise. O lege din 1767 legiferează chiar acest obicei străbun şi ea rămâne unică în legislaţia popoarelor! În baza acestei interdicţii bimilenare şi a patriotismului specific locuitorilor acestui teritoriu, românii îşi păstrează cel mai bine fondul genetic, portul şi obiceiurile străbunilor lor antici, într-o perioadă de intens melanj rasial dirijat .

Preluând această interdicţie şi păstrând-o doăuzeci de secole,evreii au reuşit o performanţă asemănătoare, în ciuda migraţiei continue .

Să reţinem deci că geto-dacii sunt printre primele popoare creştinate din lume! Nici nu puteau fi altfel, din moment ce erau de multă vreme monoteişti, iar Iisus Hristos şi apostolii săi erau, de fapt, creaţia lor!

Când,în anul 313, prin Edictul de la Milano, creştinismul era recunoscut , având drepturi egale cu celelalte culte , el exista dmult . Într-un Imperiu Roman dominat de traco-daci , începând cu Împăratul Traian (de origine tracă) iar , în 305, Împăratul Galer-Ler (originar din Romula – jud.Olt) , îl transformase în ...Imperiul Dacic care ocupa aproape întreaga Europă, nordul Africii şi Orientul Apropiat , pâna în...Palestina!

În anul 330 e.n.,când se inaugura oficial noua capitală a Imperiului Roman de Răsărit, în care se instala Imparatul Constantin cel Mare , drumul spre creştinare era deja trasat sub împăraţii anteriori, toţi daci, în perioada 286-324.

Oraşul Constantinopole era construit pe locul vechiului Byzantion,întemeiat de elenii megarieni în anul 660 î.e.n.,şi el concretiza victoria definitivă a culturii traco-elene macedonizate,din care proveneau şi cuvintele de bază(biserică,mitropolit,episcop, evanghelie,botez,etc).În concluzie, monoteişti cel puţin din 1400 î.e.n., traco-dacii au fost nu numai izvorul creştinismului ci şi misionarii lui în întreg Imperiul Roman(ulterior Dac)!

Acesta este adevărul care ii doare crunt pe urmaşii lui Moise(din Moessia)! Acesta este motivul pentru care iudeii nu acceptă existenţa lui Iisus Hristos şi nici credinta în El şi motivul pentru care s-a produs Marea Schismă , împărţirea creştinismului în catolicism şi ortodoxism . (Bibliografie:Paul Lazăr Tonciulescu – „Impactul Romei asupra Daciei” , Dumitru Bălaşa – „Basmul romanizării-Dacii,întemeietorii Romei”, Adrian Bucurescu-„Dacia magică”)


Chiar evreii afirmă că au învăţat arta de a scrie istoria de la hitiţi,dar hitiţii erau o ramură a traco-dacilor!

Când, în 1400 î.e.n., Zalmoxis înfiinţa cea dintâi şcoală cu local propriu de pe Terra,în care se predau toate disciplinele universitare,inclusiv Dreptul, triburile evreieşti de păstori pribegeau între Caldeea şi Egipt…

Considerată de ei drept cea mai veche lucrare religioasă a lor,Tora a fost canonizată abia în 445 î.e.n., iar despre rasismul propovăduit de aceasta nu mai trebuie să vorbim!Cum în Tora se atrage atenţia în două rânduri,ca venind din partea lui Dumnezeu, “să nu adăugaţi nimic la ce vă poruncesc Eu, nici să lăsaţi ceva din ele”, lucrarea datând din vremea lui Samuel (1000 î.e.n.),iar Tora abundă în blesteme împotriva creştinilor, rezultă că religia creştină există cel puţin de la 1000 î.e.n. şi ea izvorăşte din învăţăturile lui Zalmoxis şi tradiţiile traco-dacice!

Nu este nicio minune în acest lucru, din moment ce Biblia preia foarte multe legende sumeriene,inclusiv cea a Potopului,iar sumerienii se trăgeau din pelasgi, care erau înrudiţi cu traco-dacii şi migraseră din Munţii Apuseni…

Deşi au orgoliul sfidător de a afirma că ar fi “poporul ales” şi “părinţii lumii”, este absolut cert că iudeii au preluat tot şi cum le-a convenit din culturile tuturor popoarelor cu care au avut tangenţă,totul într-un singur scop: să dovedească teza că sunt destinaţi să stapânească Lumea. Însuşi Tacitus spunea acum două milenii: “cei mai mulţi evrei erau convinşi că stătea scris în vechile pravile că în acea vreme Răsăritul va deveni mai puternic şi cei care vin din Iudeea vor stăpâni Lumea”. Împaratul Claudiu,printr-un decret, îi avertiza pe evrei că dacă se mai dovedesc intoleranţi faţă de religiile altor popoare îi va trata ca pe un “popor care răspândeşte în lume o molimă generală”.

Alexandria,al doilea oraş ca mărime, după Roma, al antichităţii, adăpostea o puternică comunitate mozaică, aflată în conflict deschis cu populaţia eleno-macedoneană. Lisimah, care administra Biblioteca din Alexandria , era un antisemit declarat şi acum ne este din ce în ce mai clar de ce a fost mistuită de flăcări cea mai mare bibliotecă a antichităţii…

Fiindcă a venit vorba de Alexandria, trebuie semnalat faptul că Alexandru cel Mare, un trac consiliat de…tracul Aristoteles, îşi crease Imperiul ca să-şi îndeplinească un ideal: acela de a uni seminţiile în pace şi bună înţelegere, creând noţiunea de civilizaţie a lumii , preluată de evrei şi transformată în Dumnezeul universal,cu ei “popor ales”…

Cum fiecare credinţă,creştină şi mozaică,era o ameninţare la adresa celeilalte, duşmănia dintre evrei şi creştini a continuat cu şi mai multă fervoare după apariţia lui Iisus Hristos.
În jurul anului 50 e.n. , Apostolul Pavel a repudiat,practic,legea mozaică. Acelaşi lucru îl va face şi “Evanghelia după Luca”(60 e.n.).

După demolarea templului, în 70 e.n., are loc o rapidă şi definitivă separare a iudaismului de creştinism. Evreii nu puteau să accepte divinitatea lui Iisus ca om creat de Dumnezeu fără să repudieze dogma centrală a credinţei lor.

Iar reproşurile reciproce au continuat: “voi sunteţi din tatăl vostru,Diavolul”(Ioan) sau “sângele lui asupra noastră şi asupra copiilor noştri”(Marcu,Noul Testament).În 132 e.n. , când a avut loc răscoala iudaică antiromană , discipolii lui Simon bar Kohba au masacrat comunităţile creştine, ca şi pe cele greceşti. La finele secolului IV şi în secolul V, evreilor care trăiau în societăţile creştine li s-au retras majoritatea drepturilor comunitare şi toate privilegiile . Au fost excluşi din funcţiile de stat şi din armată . Prozelitismul şi căsătoriile acestora cu creştinii erau pedepsite cu moartea 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adauga comentariul tau:

 

SUPORT

 Director Web Romania - LinkWeb.ro - Adauga si site-ul tau Web-Links.ro Director Web - unLink.ro - Adauga si site-ul tau Web-Links.ro
Other Sound © 2013