Social Icons

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

sâmbătă, 24 noiembrie 2012

ASCENSIUNE...UN ZVON SAU REALITATE?


Cati dintre noi nu ne-am intrebat daca pe 21 decmbrie 2012 nu vine sfarsitul lumii, cati dintre noi nu sunt speriati de acest zvon? Parerea mea este sa cautam raspunsuri la intrebarile care ni le punem si vom gasi si cheia lor. Va invit sa vzionati acest scurt clip ce este o perspectiva semnificativa si in urmatorul articol prezentat. Vizionare placuta!



Pe masura ce ne apropiem de finalul anului 2012 tot mai multi oameni  isi indreapta atentia catre data de 21 decembrie 2012, data la care – conform mai multor puncte de vedere – se asteapta inceputul unor transformari radicale pe planeta Pamant. Spun aceasta mai multe traditii spirituale, dar si oameni de stiinta deosebit de prestigioşi. Unii cercetatori afirma ca va urma ceea ce a fost denumit ca „Trecerea in a patra dimensiune”, iar initiatii mai multor cai spirituale au anuntat inca de foarte mult timp ca la aceasta data va incepe in mod concret „Inaltarea”, „Ascensiunea” sau „Marea Translatie”. Asa sa fie oare, sau dupa aceasta zi timpul va curge mai departe intr-un mod cat se poate de obisnuit, dovedindu-se o data in plus ca toate aceste previziuni  nu au fost decat un zvon, ca de atatea ori inainte cand au fost anuntate „profetic”  diverse date mai mult sau mai putin fataliste ?  Pentru a reusi sa apreciem mai bine toată aceasta problematica, vom enumera in cele ce urmeaza o parte dintre cele mai importante afirmatii si estimări – atat ale traditiilor spirituale, cat si (mai ales) ale cercetarilor stiintifice de ultima ora – ce au fost facute cu privire la acest subiect.
In ceea ce priveste traditiile spirituale, aspectul care este poate cel  mai frapant legat de raportarea lor la viitor este acela ca exista o viziune aproape unitara despre o transformare majora in bine, ce este destul de precis localizata temporal exact in aceasta perioada plasata in viitorul nostru foarte apropiat.  Cele mai cunoscute previziuni  in acest sens  provin din traditia Maya. Celebrul calendar mayas este un sistem de masurare a timpului ce cuprinde o perioada de multe mii de ani, impărtită pe cicluri. Ultimul mare ciclu mayas a inceput pe 13 august 3114 i.Hr. si se sfarseste pe 21 decembrie 2012. Mayasii au afirmat ca la finalul anului 2012 „timpul se va sfarşi”. Interpretii acestei traditii spun insa ca aceasta  nu inseamna in nici un caz sfarsitul umanitătii, ci o transformare radicala a acesteia. Este vorba mai exact de sfarsitul unui ciclu si inceputul altuia, mult superior. Multi oameni privesc cu condescendenta aceste afirmatii considerand că ele provin de la un popor primitiv, dar la o privire mai atenta constatam ca aceasta traditie „primitiva” a realizat totusi mai multe predictii realmente extraordinare, care arata ca ei se bazau totusi pe o veritabila stiinta. Un aspect care a dat multora de gandit este acela ca faimosul calendar Maya este cel mai precis calendar traditional, avand o precizie comparabila cu calculele moderne cele mai performante. Acest calendar a putut de exemplu să calculeze eclipsele solare si lunare in avans pentru intregul ciclu la finalul caruia ne aflam acum si care s-a desfasurat pe o perioada de peste 5000 de ani ! De asemenea, mayasii aveau cunostinte despre miscarea planetelor, Calea Lactee, Soare, Luna si aveau chiar si un calendar foarte precis care putea fi folosit pentru a prezice eclipse si aparitii ale planetei  Venus cu o eroare de o zi la 6000 de ani
Conform datelor inregistrate de sateliti, cum ar fi cele ale lui Oersted, lansat în 1999, sau de catre satelitul Maxat, lansat în 1980, se pare ca asistam chiar la deplasarea polilor magnetici terestri. Pozitia Polului Nord magnetic a migrat deja cu cateva sute de km in ultimele decade. Mai mult, se apreciaza ca aceste transformari  ale magnetismului terestru au ajuns in stadiul in care este iminenta chiar inversarea polilor magnetici.  Studiile geofizice evidentiate de catre Gregg  Braden arata ca acest gen de fenomene nu este totusi  nou pentru planeta noastra, ci ca in ultimii 4,5 milioane de ani au avut deja loc aproximativ 40 de inversari ale polilor. Aceste inregistrari geologice sunt poate cel mai bine evidentiate in straturile de gheata din Antarctica şi Groenlanda.  S-a masurat ca inversarile polilor au loc cam o data la aproximativ 13.000 ani, adica de doua ori intr-un Mare Ciclu Cosmic de 26.000 de ani. Din dovezile geologice reiese ca ultima inversare  a avut loc in urmă cu aproximativ 13.000 ani, ceea ce indica iminenta repetarii acestui fenomen.
   Pe de alta parte, este deja destul de bine cunoscut faptul ca frecventa vibratorie a Pamantului a inceput sa creasca vertiginos incepand cu anul 1980. Aceasta frecventa (numita „Schumann” sau „bataia de inima a Pamantului”) inca in 1980 valoarea de 7,83 hz (cicli pe secunda) si era considerata o constanta fizica, fiind folosita ca atare in diverse domenii stiintifice sau militare. In anul 1996 aceasta frecventa a ajuns insa la valoarea de 9 Hz si a continuat de atunci sa creasca. Aceasta crestere are loc in etape ciclice ce respecta pasii de crestere specifici sirului lui Fibonacci. Se pare ca acest lucru nu este intamplator pentru ca sirul lui Fibonacci reprezinta printre altele o expresie a Armoniei Universale prin aceea ca raportul a doi termeni succesivi este intalnit peste tot in desfasurarea naturala (minerale, plante, animale, oameni), fiind tocmai de aceea considerat un raport esential al echilibrului dintre dimensiuni , valoarea acestui raport fiind denumita „Numarul de Aur” (1,618033…). S-a calculat ca la finalul anului 2012 aceasta frecventa a Pamantului va ajunge la 13 Hz.
 Mai mult insa decat sa asteptam confirmarea sau infirmarea acestor previziuni  intr-un mod pasiv, este mult mai intelept sa urmarim cat mai mult sa ne armonizam fiecare cu aceste ample si foarte elevate transformari energetice si de constiinta pe care iata ca mai multe date indică faptul ca ele deja au inceput.  Vom vedea unde ne vor conduce toate acestea. insa, in acest moment este esential sa ne ridicam nivelul de vibratie launtric. Nu avem nimic de pierdut daca facem aceasta, chiar daca, asa cum spun scepticii, finalul anului 2012 nu va fi decat unul cat se  poate de obisnuit.  Daca insa aceste transformari extraordinare – ce sunt anuntate pe mai multe cai- se vor produce intr-adevar si noi vom trece cu bine prin ele, atunci tot ceea ce va urma va insemna pentru fiecare dintre noi, cat si pentru umanitate in ansamblul sau, mai mult decat cele mai indraznete vise pe care le-am avut vreodata despre cum ar putea fi viata pe Planeta Pămant.
In ce masura aceste aspecte sunt reale sau nu ne vom convinge foarte curand pentru ca timpul care a ramas pana la actualizarea lor este foarte scurt.  Chiar daca din perspectiva obisnuita, cotidiana, aceste lucruri pot sa ne apara cu totul fanteziste, este semnificativ sa stim că stravechile civilizatii ce au existat candva pe acest Pamant au descris –asa cum constatam din scrierile care au mai ramas pana la noi – ca aceste evenimente s-au mai repetat. De exemplu, traditia vedica spune ca toate acestea se produc mereu atunci cand are loc trecerea ciclica la Satya Yuga, epoca Luminii şi Adevarului Divin. Omul zilelor noastre mai are inca multe surprize atat in ceea ce priveste redescoperirea stiintelor spirituale stravechi, ce au fost in mare parte uitate, cat si in ceea ce priveste intelegerea ritmurilor si planurilor dimensionale ale Universului.  In orice caz, merita sa ne amintim cuvintele unui eminent savant contemporan, J.B. S. Haldane, care spunea : „Universul nu numai ca este mai extraordinar decat ne imaginăm noi, ci este chiar mai extraordinar decat ne-am putea  noi imagina.”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Adauga comentariul tau:

 

SUPORT

 Director Web Romania - LinkWeb.ro - Adauga si site-ul tau Web-Links.ro Director Web - unLink.ro - Adauga si site-ul tau Web-Links.ro
Other Sound © 2013