Social Icons

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

luni, 26 noiembrie 2012

LEACURI DE PACALIT IARNA





Costa mai nimic si va fac rezistenti, frumosi, veseli si sanatosi. Sunt retele cele mai eficace pentru zilele reci. Va prezint proceduri naturale, remedii cu plante si alimente, sugestii si mici secrete, precum si un grafic pentru raceala, care sa va faca bine in 6 zile.
1. Intaritoare pentru imunitate

Teanpiratii la baia de aburi, pe vremuri mai fiecare oras romanesc avea o baie comuna de aburi, loc de intalnire saptamanala, mai cu seama pentru barbati. Fara explicatii stiintifice, ei simteau ca mai ales iartana, caldura umeda le face bine la sanatate. Un adevar confirmat astazi de stiinta: temperaturile ridicate nu activeaza doar circulatia, ci in acelasi timp stimuleaza si formarea de celule imunitare. Ecitatia produsa de aerul firbinte pe mucoase ajuta mai ales la respingerea virusilor racelii. Cand mucoasele sunt puternic irigate cu sange, virusii nu se pot fixa pe ei asa usor.
Domnia papucilor! Cat stati acasa, incaltati-va neaparat cu papuci caldurosi. Picioarele reci declanseaza guturaiul, afirma cativa cercetatori britanici de la "Common COld Center" de pe langa Universitatea Cardiff. In cadrul studiului lor, participantii caree faceau bai reci la picioare contractau de doua-trei ori mai frecvent o viroza decat restul subiectilor. Explicatia este urmatoarea: scaderea temperaturii blocheaza activitatea leucocitelor care combat virusii. 
Traiasca Iaurtul! Produsele lactate naturale nepasteurizate cu bacterii probiotice, intaresc "politia intestinala", cu care corpul se apara singur impotriva germenilor patogeni. Iaurtul creste proprietatea anumitor celule de a digera microbi si ajuta la formarea de celule imunitare. CU o conditie: sa fie consumat zilnic, este important sa folositi mereu acelasi tip de iaurt (kefir, lapte acru), intrucat producatorii intrebuinteaza culturi bacteriene diferite.
Kiwi si Mango! Pentru combateerea infectiilor corpul nostru consuma cantitati mari de zinc si vitamina C, de aceea in cursul iernii este necesar sa-i aprovizionam regulat depozitele. Kiwi contine foarte multa vitamina C, Mango ne pune la dispozitie zincul. Va propun o masura profilactica absolut delicioasa: taiati in bucati mici un mango si doua kiwi si zdrobiti-le pana obtineti o crema pufoasa. La sfarsit o puteti indulci cu putina miere. 
Paine cu usturoi! O capatana de usturoi ne apara cu adevarat de infectiile greipale? Pana ce oamenii de stiinta vor ajunge la un consens, cercetatorii britanici au descoperit ca fanii usturoiului sufera mai rar de tuse si guturai. Iar daca se imbolnavesc totusi, raceala lor trece cu trei zile si jumatate mai repede decat a celorlalti. Pentru a preveni imbilnavirea, e nevoie sa mancati usturoi zi de zi minimum trei saptamani, cel mai bine taiat marunt si presarat pe o felie de paine unsa cu unt. Un amanunt important: numai usturoiul crud are acest efect.


2. Stimulente pentru suflet

Pete de culoare iarna poate fi deosibit de cenusie. Nu doar norii si ploile care tin locul zapezii incetoseaza culorile peisajului, ci si creatorii de moda care imbraca femeile in negru si tonuri de gri. Pentru a lupta cu depresia psihologii ne sfatuiesc sa ne inveselim macar casa cu pete de culoare alegand covoare sau pleduri in nuante vii si impodoind incaperile cu flori. Culorile exercita o influenta puternica asupra starii noastre de spirit: cele mai multe perceptii senzoriale ajung la creier prin intermediul ochilor. Tonurile cromatice aducatoare de fericire sunt: rosul (ne face activi), portocaliul (ne insenineaza) si galbenul (sporeste optimismul).
Placerea de a mirosi aromele proaspete actioneaza asupra noastra la fel ca o baie fierbinte dupa o zi obositoare, mult mai rapid. Moleculele infinitezimale patrund in nari fiind conduse prin 20-30 de milioane de celule olfactive direct in centrul senzorial. Cele mai bune stimulente olfactive se gasesc in toate magazinele: scortisoara, lamaile si menta.
Atipeala care incarca bateriile! Somnul scurt de dupa-amiaza, care ar trebui sa dureze in jur de 30 de minute este un fel de portie de hibernare. Influenta lui pozitiva asupra corpului si a psihicului s-a demonstrat stiintific: potrivit unui studiu publicat recent in Grecia, cate o siesta de trei ori pe saptamana imbunatateste productivitatea, impulsioneazabuna dispozitie, reduce stresul si protejeaza inima.
Alimentele care ne fac fericiti! In orice supermarket bine garnisit se gasesc alternative demne de luat in seama ca si pilulele antidepresive prescrise de doctori. Substanta responsabila pentru buna noastra dispozitie se cheama triptofan si este un aminoacid ce participa la producerea serotoninei, cea care declanseaza in creier sentimente pozitive. Iata topul alimentelor detinatoare de triptofan in cantitati apreciabile:
* suc de lamaie (preparat proaspat, din zeama si coaja alba din interior) 450 mg/100 ml
* cascaval cu gauri 430 mg/100 g
* ton 300 mg/100 g
* carne de vita 295mg /100 g
* carne de pui 230 mg/100 g

3. Balsam pentru piele si par

Clatitul cu lamaie! Zeama de lamaie readuce luciul parului degradat de frig de purtarea caciulii si de aerul uscat al iernii. Stoarceti o jumatate de lamaie in jumatate de lictru de apa calda. Dupa ce v-ati spalat pe cap (folosind un sampon neagresiv), turnati pepar apa cu lamaie, fara a mai clati dupa aceea.
Prosoape ude pe calorifer! Adesea e suficient sa intindeti un prosop ud pe calorifer pentru ca parul sa va fie mai putin zburlit, iarna parul se incarca electric, deoarece aerul uscat nu este un bun conducator de curent. Cand mergeti pe linoleum sau pe mochete din fibre sintetice ia nastere o energie statica si ea se aduna in firele de par. Sugestie: presarati pe prosoape cateva picaturi de ulei aromat.
Cura cu ulei de masline! Cand va mananca pielea capului iarna si se formeaza matreata la tamplem o masca de noapte cu ulei de masline va poate fi de mare ajutor, Turnati intr-o farfurioara o cantitate de ulei masurata cu un paharel de tuica. Inmuiati din cand in cand varfurile degetelor in acest ulei care calmeaza pielea si masati bland tot capul. Lasati uleiul sa actioneze peste noapte, iar dimineata spalati-va cu un sampon neutru, Ca sa evitati petele de grasime pe perna, inveliti-o intr-un prosov sau punetiva o boneta pe cap.
Buze frumoase si sanatoase! Cu cat este mai buna mai buna circulatia sangelui la nivelul buzelor cu atat mai curand se regenereaza pielea iar micile crapaturi se vindeca mai repede. In loc sa folositi mereu strugurel sau balsam, faceti-va obiceiul sa strangeti puternic buzele apasandu-le una pe alta cu dintii sa le muscati usor sau sa le masat cu o perie moale, de mai multe ori pe zi.

4. Mijloace de lupta cu raceala

Mere coapte! Contra durerilor de gat ne ajuta merele coapte. Luati trei mere, scobiti-le in mijloc si scoateti-le samburii, ungeti-le cu miere si lasati-le sa se coaca aproximativ 30 de minute in cuptorul dinainte incalzit la 1800 C. Indata ce s-au racit puteti sa le mancati pe toate trei,m ca sa introduceti in organism suficienta pectina, Aceasta activeaza fortele de autoaparare la nivelul gatului. Suplimentar, mierea actionaza ca dezinfectant.
Tratament cu cartofi! Terciul fierbinte stimuleaza circulatia locala si astfel reduce inflamatia la sinusuri. Curatati de coaja 2-3 cartofi, apoi ii fierbeti. Intindeti pasta fierbinte, de grosimiea unui deget pe doua batiste puse una peste alta. Impaturiti batistele facand din ele un pachetel alungit si asezati-l pe nas, cat mai cald. Imediat ce cataplasma s-a racit schimbati-o.
Bautura de soc! Scurteaza viroza: potrivit unui studiu efectuat la Universitatea din Ierusalim, extractul de soc face ca receala sa treaca mai repede cu 3-4 zile si poate combate chir si gripa. Boabele negre contin multa vitamina C si fier, componente esentiale pentru sistemul imunitar. Reteta unei bauturi fierbinti de soc: jumatate de litru de suc de soc se amesteca in jumatate de litru de apa si se infierbanta bine. Se asezoneaza cu doua cuisoare, un bastonas de scortisoara, precum si cu sucul si coaja rasa ale unei portocale proaspete. Indulciti cu miere.
Nu uittati ghimbirul! Ajutor pentru respiratie: medicina traditionala chineza ne invata ca ceapa verde de arpagic si ghimbirul actioneaza asupra plamanilor, normalizand respiratia. Dati in clocot cate 15 g de ghimbir proaspat impreuna cu 120 g pere. Batei 2 oua si le amestecati in pasta fierbinte. Se mananca seara, inainte de culcare.
Sfecla si hreanul la mare pret! Elibereaza sinusurile infundate: beti zilnic 1/4 l suc de sfecla rosie, mancand alaturi 20 g de hrean ras chiar atunci. Pigmentul betanina, continut in sfecla ajuta la desprinderea bacteriilor fixate pe mucoase. Uleiurile volatile din hrean neutralizeaza germenii.
Infuzie de patlagina! Ceaiul de patlagina amelioreaza toate infectiile cailor respiratorii. El are o actiune antibacteriana si dilata bronhiile, totodata contine mucilagii care combat tusea. Mod de preparare: se toarna1/4 l apa clocotita peste doua lingurite de patlagina, se acopera si se infuzeaza zece minute, dupa care se bea cu inghitituri mici.

Nu chiar asa fierbinte! Cand sunteti racitit, lasati bauturile foarte fierbinti sa se racoreasca putin, de pilda, daca veti bea un ceai medicinal aproape clocotit, temperatura ridicata va face faringele deja iritat sa sufere si mai mult. Consecinta: bacteriile cu care ceaiul ar trebui sa lupte vor gasi un nou teren pielnic pentru a se inmulti.







2 comentarii:

  1. Interesant :) de unele stiam de altele o sa tin cont in iarna asta, si mai ales acum ca sunt racit ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. bun tot sunt racit de 2 saptamani si nu mai stiu ce sa fac! sper sa mearga si variantele tale, Marius B.

    RăspundețiȘtergere

Adauga comentariul tau:

 

SUPORT

 Director Web Romania - LinkWeb.ro - Adauga si site-ul tau Web-Links.ro Director Web - unLink.ro - Adauga si site-ul tau Web-Links.ro
Other Sound © 2013